vrijdag 31 maart 2023 00:10
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
6 oktober 2022

De documentaire ‘Beste meneer Bouterse’ over de Decembermoorden is nu te zien in 27 Nederlandse bioscopen. In de film onderzoekt journalist en filmmaker Ananta Khemradj (32) hoe haar generatie verder moet in de nasleep van de Decembermoorden.

Het is dit jaar veertig jaar geleden dat vijftien critici van het militair bewind in Suriname werden opgepakt, gemarteld en geëxecuteerd. Voormalig presidient Desi Bouterse werd afgelopen jaar opnieuw tot twintig jaar gevangenisstraf veroordeeld, maar loopt nog vrij rond omdat het proces nog niet is afgerond.

Drie van de vijftien critici hadden een Caribische achtergrond. Het ging om de Arubaanse journalisten Frank Wijngaarde en Lesley Rahman en de Curaçaose Bram Behr.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram