woensdag 8 februari 2023 10:18
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
4 oktober 2022

De pomphouders verenigingen Copda (Curaçaose Oil-Products Distributors Association) en Asogas (Asosiashon di Doñonan di Pomp die Gasolin) zijn een rechtszaak begonnen in verband met de 'illegale bouw’ van een nieuw tankstation bij de ingang van de landfill. Dat meldt het Antilliaans Dagblad. 

Volgens Copda en Asogas is het pompstation langs de Weg naar Westpunt in strijd met het vestigingsbeleid en is de bouw gestart zonder de nodige vergunningen. De pomphouders stellen dat Sebier Attaf achter de plannen zit met zijn bedrijven St. Helena Pompstation nv, Pabow Real Estate bv en Three Stars Private Foundation. “De handelingen van Attaf en diens bedrijven zijn onrechtmatig tegenover Copda en Asogas nu deze kennelijk bewust tegen de regels in op illegale wijze een concurrentiepositie proberen te bemachtigen”, aldus advocaat Achim Henriquez namens de verenigingen. 

Naast het protest van Copda en Asogas is er ook een zogeheten ‘stopbrief’ naar Attaf gestuurd, waarin uitdrukkelijk wordt gewezen op de mogelijkheid van het slopen van de illegale constructie. De verenigingen verzochten zowel minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) Charles Cooper (MFK) als minister Ruisandro Cijntje (PNP) van Economische Ontwikkeling (MEO) om tot handhaving over te gaan. Tot nu toe is daar geen enkele reactie op ontvangen en ook niet gehandhaafd, aldus de pomphouders. 

Copda en Asogas willen dat het illegale tankstation wordt afgebroken op kosten van de opdrachtgevers en dat hier een dwangsom aan wordt verbonden. Daarnaast is het volgens de pomphouders verenigingen van belang dat er ‘zelf actie kan worden ondernomen’ indien de overheid en de gedaagden het vonnis, ondanks de dwangsom, negeren.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram