zondag 27 november 2022 10:25
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
4 oktober 2022

De minister van Financiën, Javier Silvania (MFK), houdt donderdag 6 oktober een persconferentie. De aanleiding is het onderzoek naar BearingPoint dat werd uitgevoerd door Stichting Overheidsaccountantsbureau (SOAB). De resultaten werden op 29 augustus naar buiten gebracht. 

SOAB deed onderzoek naar problemen die ontstonden bij het invoeren van de systemen van de Belastingdienst. Zo werkt een analyse van de aanbestedingsprocedure niet optimaal. Daarom werden de projecten van BearingPoint bij de Belastingdienst Curaçao onder de loep genomen. Het rapport heeft volgens de minister veel vragen opgeworpen en commotie doen ontstaan in de maatschappij.  

Sylvania verzoekt dringend om betrokken medewerkers van SOAB beschikbaar te stellen voor het geven van een presentatie tijdens de persconferentie. De medewerkers hoeven alleen vragen te beantwoorden over het technische aspect. Het politieke aspect zal de minister zelf voor zijn rekening nemen. 

BearingPoint kwam eind 2021 al in opspraak omdat de adviesorganisatie alleen maar rekeningen zou blijven sturen en er niet geïnvesteerd zou worden in de IT-afdeling van de Belastingdienst. In diezelfde periode werd het onderzoek van SOAB aangekondigd.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram