zaterdag 2 maart 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De financiële situatie in het Curaçao Medical Center (CMC) wordt een steeds groter probleem en daarom zal er binnenkort gekort worden op de personeelskosten. Dat zegt ziekenhuisdirecteur Gilbert Martina in gesprek met de Extra.

De directie heeft het personeel al voorbereid op de komst van de maatregelen. Volgende week dinsdag worden de details van de korting bekendgemaakt. Volgens de Extra gaat het om een korting op de secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals bijvoorbeeld de eindejaarsbonus.

Het is volgens Martina een maatregel om het CMC lucht te geven, het is aan de overheid om een structurele oplossing te zoeken voor de problemen in het ziekenhuis. Het CMC verkeert al jaren in zwaar weer. De overheid moet jaarlijks voor zo’n 300 miljoen gulden bijspringen.