zondag 25 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Het Curaçao Medical Center (CMC) vraagt deze maand extra aandacht voor borstkanker. Op 1 oktober start de jaarlijkse borstkankermaand.

Deze maand staat in het teken van de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Één op de zeven vrouwen krijgt de diagnose borstkanker.

Het CMC wil meer bewustwording creëren voor de ziekte. “Momenteel is er onvoldoende kennis over de oorzaken van borstkanker. Vroege opsporing van de ziekte blijft de hoeksteen van bestrijding”, stelt het ziekenhuis. “Wanneer borstkanker vroeg wordt ontdekt en er een adequate diagnose en behandeling beschikbaar is, is de kans groot dat borstkanker kan worden genezen.”

In een Facebookbericht legt het CMC uit hoe een controle er aan toe gaat in de zogenaamde Mammapoli. Er wordt een mammogram gemaakt, waarmee vroege tekenen van borstkanker kunnen worden opgespoord. Het ziekenhuis raadt vrouwen aan om zich regelmatig te laten checken bij de polikliniek.