vrijdag 9 december 2022 01:51
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
30 september 2022

Defensie werd twee weken geleden ingezet toen storm Fiona in kracht toenam. Wat voor de militairen begon als een noodhulp oefening op Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten, werd met de tropische storm werkelijkheid. 

Nadat storm Fiona de eilanden was gepasseerd werd de oefening genaamd ‘Windward Express’ hervat en trainde Defensie verschillende noodscenario's met de lokale autoriteiten. De oefening werd ondersteund door het mariniers detachement, de Zr. Ms. Pelikaan en de FRISC-vaartuigen.

Naast de trainingen heeft Defensie het eiland ook ondersteund met een aantal opruim- en bouwwerkzaamheden. Daarnaast brachten de militairen een bezoek aan diverse partijen, waaronder een school waar de kinderen werden voorgelezen. Defensie Caribisch Nederland schrijft: “Door veel mensen te ontmoeten, verklein je de afstand tussen defensie en de maatschappij.”

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram