zondag 27 november 2022 11:09
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
30 september 2022

Sint Maarten ontvangt nog dit jaar 24 miljoen gulden aan liquiditeitssteun van Nederland. Dat heeft de Rijksministerraad besloten op voorstel van staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Alexandra van Huffelen (D66). 

De financiële steun is opgebouwd uit veertien miljoen gulden steun in het derde kwartaal en tien miljoen gulden voor de laatste drie maanden van het jaar. Met het geld kan de regering van Sint Maarten de lopende rekeningen betalen. 

Onderdeel van de afspraken rondom de liquiditeitssteun was dat de CAS-eilanden de afgelopen jaren niet hoefden te voldoen aan de begrotingsnormen. Voor eventuele gaten op de begroting die daardoor ontstonden, mochten de eilanden onder voorwaarden extra steun aanvragen in de vorm van renteloze leningen. Voor zowel het derde als het vierde kwartaal van 2022 maakt Sint Maarten daar nu gebruik van. 

Curaçao en Aruba hebben geen liquiditeitssteun aangevraagd. De Rijksministerraad verwacht dat alle drie de eilanden in 2023 geen extra geld van Nederland nodig hebben nu de economieën van Aruba, Curaçao en Sint Maarten weer aantrekken na de coronapandemie.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram