vrijdag 9 december 2022 01:13
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
30 september 2022

De regering heeft een regiegroep aangesteld om een oplossing te vinden voor de problemen waar het Curaçao Medical Center (CMC) mee kampt. Dat meldt het Antilliaans Dagblad.

Premier Gilmar Pisas (MFK) heeft in een brief aan de ziekenhuisdirectie laten weten dat de regering ‘in goed overleg’ met het CMC en alle betrokken overheidsinstellingen op zoek wil naar een oplossing voor ‘alles wat er speelt’.

De zogeheten Regiegroep Sanering CMC-entiteiten staat onder leiding van advocaat Chester Peterson en bestaat uit afgevaardigden van een groot aantal overheidsorganisaties. De eerste bijeenkomst van de regiegroep en de leiding van het CMC heeft inmiddels plaatsgevonden.

Het grootste probleem waar het ziekenhuis mee kampt is het financiële tekort. De overheid moet jaarlijks voor zo’n 300 miljoen gulden bijspringen, wat bestaat uit belastingopbrengsten. Pisas wil voorkomen dat het ziekenhuis bergafwaarts gaat door de lage inkomsten, wat grote gevolgen zou hebben voor de zorg op het eiland.

Verder zal de groep zich buigen over zaken die de Raad van Bestuur van CMC Exploitatie noemde in een brief begin september aan verschillende ministers. Zo wordt er onder andere gesproken over de wachtlijst voor electieve zorg en de relatie tussen het CMC en het ADC. De regiegroep zal namens de regering en in overleg met het ziekenhuis beslissingen voorbereiden, met als doel de problemen weg te werken. 

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram