zondag 27 november 2022 11:04
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
27 september 2022

Wereldtoerismedag wordt dinsdag 27 september gevierd. Dit jaar is het centrale thema ‘Rethinking Tourism’ en de dag werd afgetrapt op het Coromoto college.

‘Rethinking Tourism’ betekent volgens Curaçao Tourist Board (CTB) dat we niet terug kunnen naar de oude manier van werken. “Samen met andere spelers in de toeristenindustrie moeten we nadenken en bepalen hoe Curaçao verder wil met het toerisme om de vruchten te plukken voor onze gemeenschap”, aldus de organisatie.

CTB stelt dat het toerisme op het eiland zich in de goede richting ontwikkeld. In de eerste acht maanden van 2022 registreerde de organisatie meer verblijfstoeristen dan in dezelfde periode in 2019, vóór de pandemie. Volgens CTB vragen deze ontwikkelingen aandacht en innovatie, vooral op het gebied van productontwikkeling, human resources en transport.

Minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) Sithree van Heydoorn (MFK) en minister van Economische Ontwikkeling (MEO) Ruisandro Cijntje (MFK) brachten dinsdag een bezoek aan het Coromoto college. De leerlingen van het funderend onderwijs krijgen binnenkort toerismelessen. Aan de hand van een toneelstuk en een video kregen de kinderen een eerste introductie.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram