donderdag 14 september 2023 01:56
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
23 september 2022

Om Caribische studenten te ondersteunen tijdens hun studie zal er komende week op de universiteit van Aruba een werkconferentie tussen Aruba, Curaçao, Sint Maarten, de BES-eilanden en Nederland plaatsvinden. De minister van Onderwijs en Sportzaken Endy Croes (MEP) zal de conferentie ‘studiesucces Caribische Studenten’ officieel openen. 

Tijdens de conferentie van 26 tot en met 28 september willen de landen samen ondersteunende programma’s ontwikkelen met concrete en structurele maatregelen, zodat studenten hun studie succesvol kunnen afronden. Veel van de studenten die naar Nederland verhuizen om te gaan studeren halen hun studie niet omdat ze tegen problemen aanlopen. 

De thema’s waar deelnemers mee bezig zullen zijn tijdens conferentie focussen zich onder andere op goede voorbereiding van de leerlingen en studenten die een opleiding willen volgen aan het hoger onderwijs. Ook wordt er aandacht besteed aan zorgvuldige overdracht en monitoring van studenten, opleidingskansen op de eilanden en studie mobiliteit binnen het Koninkrijk.

Om studenten te ondersteunen werd er tijdens het ministeriële Vierlandenoverleg in 2021 een regiegroep opgestart. Hierin zitten vertegenwoordigers vanuit overheid en onderwijs van de vier landen. Zij hebben een plan van aanpak ontwikkeld om het studiesucces van de Caribische student te verbeteren. Daarnaast is er in 2021 ook een projectgroep begonnen. Zij zullen tijdens de conferentie de huidige stand van zaken en de maatregelen die zijn getroffen met de deelnemers delen. 

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram