dinsdag 4 oktober 2022 11:52
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
22 september 2022

De drie agenten die woensdag terecht stonden voor hun betrokkenheid bij de controle van vorig jaar op het Marnix College, zijn veroordeeld tot werkstraffen van 80 en 120 uur. Het drietal is schuldig bevonden aan het verrichten van 'vergaande handelingen' bij minderjarige leerlingen op de school.

Tijdens een ‘grondige controle’ hebben de drie politieagenten aan meer dan 25 leerlingen de opdracht gegeven om zich deels te ontkleden. Volgens het strafrechtelijk onderzoek van de Landsrecherche bleek dat de juridische grondslag voor de controle ontbrak.

Er onstond veel maatschappelijke commotie als gevolg van de inspectie. “Het feit dat de leerlingen zich veilig moeten voelen op school en dat agenten allemaal in uniform deze handelingen verrichten, woog mee in de strafeis”, aldus het Openbaar Ministerie (OM).

Twee agenten kregen een geheel voorwaardelijke werkstraf van tachtig uur opgelegd en een proeftijd van twee jaar. De rechter veroordeelde de agent die de leiding had tijdens de controle tot een werkstraf van 120 uur waarvan veertig uur voorwaardelijk en een proeftijd van twee jaar. Tevens geldt voor deze agent een voorwaardelijke ambtsontzegging van twee jaar.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram