dinsdag 4 oktober 2022 12:06
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
21 september 2022

De Nederlandse minister van Financiën Sigrid Kaag (D66) wil dat er beter toezicht en handhaving komt op de Curaçaose loterij sector door de Stichting Curaçao Gaming Control Board (GCB). Op verzoek van Kaag bracht de Sociaal-Economische Raad (SER) een advies uit over de regulering van de loterij sector op het eiland. In het advies staat dat er wijzigingen zullen moeten worden aangebracht in de regulering van de loterij sector op Curaçao. 

Momenteel heeft de GCB alleen de bevoegdheid om loterijvergunningen in te trekken bij onregelmatigheden, maar de minister wil dat de stichting ook toezicht en handhavingsbevoegdheden krijgt. In het advies staan ook aanvullende administratieve voorwaarden waaraan loterij vergunninghouders moeten voldoen bij het aanvragen van een nummer loterijvergunning. Deze voorwaarden gelden voor zowel bestaande als nieuwe vergunninghouders. 

Daarnaast wil de minister mensen met een vergunning verplichten om de administratie in een geautomatiseerd systeem bij te houden. Met het pakket aan nieuwe voorwaarden hoopt de minister de risico’s van de loterij sector op Curaçao te verminderen.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram