dinsdag 4 oktober 2022 08:34
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
21 september 2022

De inhoudelijke behandeling van de Marnix-zaak begint woensdag. Drie agenten die op 7 september vorig jaar de rigoureuze controle bij 25 leerlingen van het Marnix College hebben gedaan, worden strafrechtelijk vervolgd. 

De agenten hebben meerdere leerlingen de opdracht gegeven hun broek en onderbroek naar beneden te doen. Ook moesten de jongeren tot tweemaal toe bukken. Eerder concludeerde de Landsrecherche dat er geen grondslag was voor deze grondige controle. Tijdens de de pro-forma zitting in april liet de advocaat van de agenten weten Aubert Wiels te willen verhoren. Wiels is de docent die belast is met de controles. 

Volgens het Openbaar Ministerie bestaat het dossier van de zaak uit meer dan 800 pagina’s en zal de behandeling waarschijnlijk de hele dag in beslag nemen.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram