zaterdag 1 oktober 2022 12:19
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
20 september 2022

Minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke planning (VVRP) Charles Cooper (MFK) is bezig met de aanpassing van de motorrijtuigenbelasting. Dat heeft de minister tijdens de opening van het parlementaire jaar laten weten aan NU.cw.

De minister zegt dat er bij het bepalen van de hoogte van de belasting niet meer alleen naar de leeftijd van een auto zal worden gekeken. Er komt volgens Cooper een extra component bij. Naast dat er nu belasting betaald wordt naar leeftijd van de auto, komt daar straks ook het gewicht en de luxe van de auto bij. 

Er is een werkgroep ingesteld waar minister Javier Silvania (MFK) van financiën onderdeel van zijn. Deze werkgroep zal uitvoering moeten gaan geven aan de wet. Volgens de bewindsman is de huidige wet niet eerlijk en zal hij daarnaast met de nieuwe wet gaten in de begroting van komend jaar dichten.

-- Advertentie --

One comment on “Video | Motorrijtuigenbelasting op de schop”

  1. Er wordt echter een component vergeten dat mijnsinziens ook toegevoegd moet worden: een extra belasting op de "right hand drive", auto's met het stuur aan de "verkeerde kant" zijn goedkoper in aanschaf, maar kosten de gemeenschap meer omdat er meer ongelukken mee gemaakt worden daar ze minder overzicht hebben. Niet voor niets is hier over nagedacht: Als men rechts rijdt zit het stuur links, als men links rijdt zit het stuur rechts. Door de "right-hand-drive" extra te belasten wordt het eerlijker en zou het gaten in de begroting kunnen dichten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram