vrijdag 1 december 2023
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke planning (VVRP) Charles Cooper (MFK) is bezig met de aanpassing van de motorrijtuigenbelasting. Dat heeft de minister tijdens de opening van het parlementaire jaar laten weten aan NU.cw.

De minister zegt dat er bij het bepalen van de hoogte van de belasting niet meer alleen naar de leeftijd van een auto zal worden gekeken. Er komt volgens Cooper een extra component bij. Naast dat er nu belasting betaald wordt naar leeftijd van de auto, komt daar straks ook het gewicht en de luxe van de auto bij. 

Er is een werkgroep ingesteld waar minister Javier Silvania (MFK) van financiën onderdeel van zijn. Deze werkgroep zal uitvoering moeten gaan geven aan de wet. Volgens de bewindsman is de huidige wet niet eerlijk en zal hij daarnaast met de nieuwe wet gaten in de begroting van komend jaar dichten.