dinsdag 4 oktober 2022 12:06
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
20 september 2022

Een tropische golf die zich momenteel een paar honderd kilometer ten oosten van de ABC-eilanden bevindt, beweegt zich in westelijke richting. Volgens de Meteorologische Dienst Curaçao (Meteo) is er een grote kans dat het systeem zich in de komende vijf dagen tot een tropische storm zal ontwikkelen.

Het lage drukgebied ontwikkelt zich volgens het National Hurricane Center (NHC) sneller dan verwacht. De tropische golf heeft tachtig procent kans om zich in de komende vijf dagen verder te ontwikkelen.

De storing zal naar verwachting in de komende dagen over de regio trekken, wat volgens weerdiensten voor buien en onweer zal gaan zorgen op Curaçao, Aruba en Bonaire. Als de depressie zich ontwikkelt tot een tropische storm, zal deze de naam Hermine krijgen.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram