dinsdag 4 oktober 2022 09:10
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
20 september 2022

Koning Willem-Alexander sprak vandaag Nederland en het Caribisch koninkrijk toe in de jaarlijkse troonrede. Tijdens de toespraak benadrukte de koning dat de volgende generaties, net als wij, moeten kunnen leven in een schoon en veilig land met kansen voor iedereen. 

In de toespraak maakt hij duidelijk dat het perspectief van veilige kansen voor iedereen geldt. “Het perspectief moet er voor mensen zijn van elke geloofsovertuiging, geaardheid, leeftijd, herkomst, opleiding of beroep. Voor inwoners van stad én platteland. Hier én in Caribisch Nederland, in samenwerking met Aruba, Curaçao en Sint Maarten.”

Daarnaast zegt de koning inwoners van Caribisch Nederland op Bonaire, Sint Eustatius en Saba, te steunen met de stijgende prijzen. De koning sluit de toespraak af door stil te staan bij de afschaffing van de slavernij. “Op weg naar de herdenking van 150 jaar afschaffing van de slavernij in 2023 is er opnieuw aanleiding onszelf rekenschap te geven van ook dit deel van onze geschiedenis ”, aldus de Koning.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram