zaterdag 24 september 2022 07:35
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
20 september 2022

De zes ambtenarenvakbonden zijn in gesprek met minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening Ornelio 'Kid' Martina (PNP) over de 12,5 procent salariskorting. Dat meldt Abvo-voorzitter George Hernandez in de Amigoe.

Er is afgesproken dat beide partijen geen mededelingen doen over de exacte inhoud van de gesprekken, maar Hernandez laat wel weten dat deze spoedig zullen worden voortgezet. Volgens de Abvo-voorzitter gaat het om ‘iets dat op korte termijn zal moeten gebeuren’.  

De 12,5 procent korting op de ambtenarensalarissen werd in 2020 ingevoerd om te voldoen aan de voorwaarden van Nederland voor het ontvangen van liquiditeitssteun. De bonden willen nu van de korting af, maar Nederland wil dat eerst de normering topinkomens wordt doorgevoerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram