zaterdag 1 oktober 2022 13:29
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
19 september 2022

Minister van Economische Zaken en Klimaat Rob Jetten (D66) heeft vorige week een delegatie uit Saba ontvangen om plannen te bespreken voor duurzame energie. Saba is op zoek naar investeringssteun van de Nederlandse regering voor de plannen voor duurzame energie.

Gedeputeerde Bruce Zagers (WIPM) laat weten dat hij samen met Jetten, eilandsecretaris Tim Muller en senior beleidsadviseur Nicole Johnson heeft gesproken over het belang van meer duurzame energie. Samen willen ze zorgen voor 100 procent gemiddeld gebruik van duurzame energie en een sterke vermindering van fossiele brandstoffen. 

Uit het overleg is naar voor gekomen dat het meest haalbare scenario, om de 100 procent te halen, een combinatie van wind- en zonne-energie is. Met dit scenario wordt de meeste brandstof bespaart om het variabele tarief voor de consument te verlagen.

Als er op een gemiddelde dag met zon en wind voldoende energie kan worden opgewekt, zou geen diesel meer nodig zijn om de generatoren in centrales te laten draaien. In totaal zou de combinatie van zonne- en windenergie leiden tot een verwachte vermindering van 76 procent ten opzichte van het huidige fossiele brandstof gebruik. 

Mocht het nieuwe project worden gestart dan zal er een windturbine worden gebouwd in de buurt van Fort Bay. 

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram