dinsdag 12 september 2023 09:48
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
19 september 2022

De tropische storm Fiona heeft geen grote schade aangericht op de Bovenwindse eilanden. De storm passeerde Sint Maarten zaterdagochtend op zo’n 200 kilometer afstand.

De weerdiensten waarschuwden voor flinke regenval en harde windstoten. Inwoners van Saba en Sint Eustatius werden aangeraden om niet de weg op te gaan tijdens de storm en om losse spullen op te ruimen. Op Sint Maarten sloten alle winkels en scholen vrijdag de deuren. Ook de luchthaven en de haven werden gesloten.

Premier Silveria Jacobs van Sint Maarten gaf zaterdagmiddag aan dat er geen meldingen bekend waren van grote schade. Ook op Saba en Sint Eustatius werden geen meldingen gedaan van grote beschadigingen. Desondanks zorgde Fiona voor veel regen en harde wind.

De tropische storm is inmiddels uitgegroeid tot een orkaan en heeft op Puerto Rico gezorgd voor hevige overstromingen. Orkaan Fiona kwam zondag aan land en de Amerikaanse president Joe Biden heeft de noodtoestand uitgeroepen voor het eiland.

Fiona trekt maandag in noordwestelijke richting over de Dominicaanse Republiek en de Turks- en Caicoseilanden.

https://twitter.com/lapperre/status/1571493154255159301
-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram