zaterdag 24 september 2022 07:41
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
18 september 2022

Twintig aspiranten hebben vrijdag na een opleiding van een jaar hun kustwacht certificaat ontvangen. De nieuwe kustwachters ontvingen het certificaat en het diploma voor Buitengewoon Agent van de Politie tijdens een ceremonie op Marinebasis Parera.

De aspiranten zijn in augustus 2021 aan de Basis Opleiding Kustwacht begonnen. In de vier weken daarna kregen zij hun vormingsweken, waarin ze zowel mentaal als fysiek op de proef werden gesteld. Na de vormingsweken begon de rest van de opleiding en kregen ze onder andere lessen in basis- en schietvaardigheden, zeemanschap, juridische vakken en boardingsprocedures. 

Directeur Kustwacht Caribisch Gebied, Frank Boots en Alpha Falbru, directrice van het Opleidingsinstituut Rechtshandhaving en Veiligheidszorg (ORV) spraken de nieuwe kustwachters toe tijdens de diploma-uitreiking. Binnenkort zullen zij samen met de andere medewerkers van de Kustwacht Caribisch gebied worden ingezet op verschillende steunpunten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram