dinsdag 12 september 2023 11:15
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
18 september 2022

Met de muziektheatervoorstelling ‘Bon Dia, Goeiemorgen’ wil zangeres en songwriter Izaline Calister, afkomstig van Curaçao, spelenderwijs Curaçaose kinderen helpen met de Nederlandse taal en Nederlandssprekende kinderen kennis laten maken met het Papiaments.

De voorstelling ging afgelopen weekend in Nederland in première. Met behulp van een crowdfunding heeft het project genoeg geld opgehaald om lokale musici op Curaçao te financieren. Op deze manier wil ze liedjes in het papiaments, die ze vroeger zelf zong, vertalen naar het Nederlandse en doorgeven aan de volgende generatie.

 ‘Bon Dia, Goeiemorgen’ is volgens Calister een educatief muziekproject voor schoolkinderen van drie tot negen jaar. Het initiatief is een al langer bestaande samenwerking tussen Calister en theater- en muzikanten arrangeur Thijs Borsten. Volgens Calister en Borsten maakt 80 procent van de Curaçaose studenten een studie in Nederland niet af vanwege een taalachterstand. Samen hebben ze het liedjesboek voor ‘Bon Dia, Goeiemorgen’ geschreven. In het boek staan 23 traditionele kinderliedjes uit Curaçao, Bonaire en Aruba. Deze zijn vertaald naar het Nederlands en opgenomen op cd.

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram