donderdag 1 juni 2023 23:25
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
17 september 2022

Met de aanhoudende storm Fiona vraagt de regering van Sint Maarten iedereen zoveel mogelijk binnen te blijven en de wegen vrij te houden voor de hulpdiensten. Dit laat de overheid weten via een bericht op de officiële Facebook pagina. 

Mensen die wegens dringende redenen toch de weg op gaan, moeten zich met een geldig legitimatiebewijs kunnen identificeren. Minister van Justitie Anna Richardson verzoekt iedereen mee te werken aan de oproep om binnen te blijven aangezien de storm nog niet voorbij is. Ze waarschuwt mensen die toch naar buiten gaan dat ze terecht kunnen komen in een zogeheten ‘flash flood’. Dit betekent dat een rivierbedding ineens vol kan gaan staan met snelstromend water. Voornamelijk in gebieden waar steile hellingen voorkomen, kan dit een gevaar zijn.

Premier Silveria Jacobs (NA) laat in een update van zaterdagochtend weten dat storm Fiona nog niet over het eiland is geweest zoals de lokale autoriteiten wel hadden verwacht. Dit bekend volgens de premier dat de storm nog aanhoudt en het eiland de hele dag te maken krijgt met zware windstoten en regenbuien.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram