dinsdag 4 oktober 2022 11:51
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
16 september 2022

De verdachte van de schietpartij bij trùk’i pan Palu Blanku is in hoger beroep veroordeeld tot een hogere gevangenisstraf. De rechter in eerste aanleg legde vijftien jaar cel op, maar de straf werd in hoger beroep verhoogd met 2,5 jaar.

De verdachte bezocht op 21 januari 2018 het slachtoffer die op dat moment werkte als kok bij trùk’i pan Palu Blanku. Daar ontstond een discussie tussen hen beiden, waarbij het slachtoffer meerdere keren met de dood werd bedreigd. De 25-jarige kok was een bekende van de verdachte.

De man ging vervolgens weg om zich om te kleden en kwam even later gemaskerd terug met een wapen. Het slachtoffer werd drie keer beschoten en overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

De schutter heeft zijn betrokkenheid bij de schietpartij altijd ontkend, hoewel hij werd herkend door meerdere ooggetuigen. De rechter tast in het duister over het motief van de moord en stelt dat een hogere celstraf meer recht doet aan de aard en de ernst van situatie. De verdachte is veroordeeld tot 17,5 jaar celstraf.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram