zaterdag 24 september 2022 07:30
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
16 september 2022

De vakbonden hebben donderdagmiddag een vergadering gehouden over de 12,5 procent salariskorting van alle werknemers in de publieke sector en het onderwijs. Er werd vergaderd na de persconferentie van de regering.

In de vergadering kwamen vakbonden ABVO, STrAF, NAPB, SAP, STSK en DOEN bijeen om de stappen die nu gezet kunnen worden te bespreken. Tijdens de vergadering werd gepraat over de 12,5 procent salariskorting. Dit zullen de vakbonden vandaag in een nieuwe vergadering communiceren naar de vakbondscentrales om de verdere stappen bespreken.

De zes vakbonden geven aan na de vergadering van donderdag ‘gefocust te blijven en samen een blok te vormen om er alles aan te doen wat nodig is om terug te krijgen wat hen onnodig is afgepakt.’ Hiermee wordt de 12,5 procent korting op vakantiegeld, indexering, loontrede en de lumpsum bedoeld. Dit heeft volgens de vakbonden grote gevolgen voor de financiële situatie van alle werknemers in de publieke sector en begint nu ook de pensioenen aan te tasten.

“Met andere woorden, iedere dag, maand, jaar die voorbij gaan, worden de gevolgen groter dus genoeg reden om door te vechten voor wat ons is afgenomen. We zullen niet terugdeinzen”, aldus de vakbonden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram