zaterdag 24 september 2022 07:42
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
16 september 2022

Curaçao doet voor de tiende keer mee aan de World Clean Up day. Ieder jaar wordt het evenement georganiseerd om bewustzijn te creëren voor het afval wat we dagelijks produceren en achterlaten. De World Clean Up Day vindt zaterdag plaats.

Iedereen kan een handje meehelpen om het eiland op te ruimen en afval op straat weg te gooien. Het doel van de Curaçao Clean Up is om een gezond en schoon klimaat te geven aan de bewoners en toekomstige generaties van het eiland. Curaçao Clean Up begon in 2013 voor de eerste keer met het opruimen van het eiland en ondertussen zijn heel wat bedrijven sponsor van de opruimactie. 

Curaçao Clean Up Day is ontstaan naar aanleiding van het wereldwijde Let’s Do It! World. Dit project werd in 2008 opgezet door burgers in Estland en begon met 50.000 mensen die samen kwamen om het hele land in vijf uur op te ruimen. Inmiddels doen 191 landen mee en zijn er meer dan 60 miljoen mensen aangesloten om op te ruimen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram