zondag 27 november 2022 05:35
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
16 september 2022

De Bovenwindse eilanden bereiden zich voor op de komst van tropische storm Fiona. Naar verwachting zal de storm zaterdagochtend Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten passeren.

De weerdiensten voorspellen vanaf vrijdagmiddag een harde wind met veel regen. Op Sint Maarten blijven de scholen en de luchthaven gesloten. Verder moeten ook alle bedrijven om 14.00 de deuren sluiten. Essentiële diensten mogen tot 17.00 uur open blijven, waaronder supermarkten, tankstations en drogisterijen.

Op Saba en Sint Eustatius zijn de havens gesloten, maar blijven de scholen vrijdag wel open. De openbare lichamen roepen de bevolking op om losse spullen rond het huis op te ruimen en niet de weg op te gaan tijdens de storm. Er wordt gewaarschuwd voor vallende rotsblokken en hevige modderstromen.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram