zaterdag 24 september 2022 08:40
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
15 september 2022

De Zr.Ms. Groningen heeft in de afgelopen drie weken verschillende drugstransporten onderschept. Daarmee komt het totaal aantal drugsvangsten op dertien.

Op 19 augustus wist een team van de Amerikaanse Kustwacht en de bemanning van de Zr.Ms. Groningen een motorboot met vier opvarenden tegen te houden. Naast het marineschip was ook een Dash-8 maritiem patrouillevliegtuig van de Kustwacht Caribische gebied betrokken bij deze onderschepping. Aan boord van de go-fast vond het team 600 kilo cocaïne.

De volgende onderscheppingen vonden kort daarop plaats. Op 30 augustus, 1 en 3 september werden drie go-fasts gestopt, waarbij in totaal 4.200 kilo drugs werd gevonden en tien verdachten werden aangehouden.

De veertien verdachten zijn overgedragen aan de Amerikaanse kustwacht voor verdere vervolging. De drugs zijn vernietigd. Met deze vier drugsvangsten staat de teller van het marineschip op 15.000 kilo onderschepte drugs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram