maandag 11 september 2023 18:15
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
15 september 2022

Persfotograaf Humbert ‘Umpi’ Welvaart is veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf. De fotograaf werd in eerste aanleg vrijgesproken voor betrokkenheid bij een drugsinvoer in 2019, maar het Openbaar Ministerie (OM) ging in hoger beroep.

Welvaart is de eigenaar van de boot El Capo, waarmee drie jaar geleden een partij drugs vanuit Venezuela werd ingevoerd. De Kustwacht vond tijdens en controle niet alleen een lading vis, maar ook zestien kilo cocaïne. Zowel Welvaart als de kapitein en de matroos beweerden niets te weten van de drugs.

De rechter oordeelde in het hoger beroep dat daarvan geen sprake is geweest. Het bewijs daarvoor ontleent het Hof vooral uit de inhoud van afgeluisterde gesprekken tussen de verdachten. Behalve de drugsinvoer is Welvaart ook veroordeeld voor het ontoelaatbaar benaderen van een man die in het onderzoek als getuige zou worden gehoord.

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram