dinsdag 4 oktober 2022 06:07
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
13 september 2022

De Universiteit van Curaçao (UoC) gaat dit jaar weer starten met een nieuw cohort van de Lerarenopleiding Funderend Onderwijs (LOFO). De opleiding is sinds 2006 operationeel op Curaçao en Bonaire.

De Lerarenopleiding Funderend Onderwijs doorstaat om de zes jaar de toets van de Nederlands Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). “Het opleidingsteam is er de afgelopen jaren in geslaagd om een groot aantal leraren funderend onderwijs af te leveren”, aldus de UoC. “De afgestudeerden vinden niet alleen op Curaçao en Bonaire hun weg binnen het onderwijs, maar ook in Nederland.”

Op Bonaire wordt de opleiding in ‘blended vorm’ aangeboden, wat betekent dat de lessen deels online worden verzorgd. Volgens de universiteit werd de afgelopen jaren gewerkt aan een verdere uitbouw van de opleiding. Zo vindt er jaarlijks een uitwisseling plaats met de universiteit van Artevelde in België.

Ook werd er eerder dit jaar een vervolgstudie aangeboden in de vorm van een masteropleiding Special Educational Needs (SEN) gericht op werkzaamheden in het speciaal onderwijs. 

-- Advertentie --

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram