zaterdag 24 september 2022 12:36
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
12 september 2022

De Caribbean Shark Coalition (CSC) geeft een workshop om in-field trainen te geven en de wetenschap en bescherming van de haaien en roggen in het Caribisch gebied te bevorderen. Dat meldt CSC in een persbericht.

Meer dan twintig deelnemers uit twaalf verschillende landen zullen van 12 tot en met 16 september deelnemen aan de workshop. Het team van deelnemers bestaat uit wetenschappers, duikers, natuurbeschermers, overheidsfunctionarissen, studenten en beheerders van mariene parken uit verschillende landen in het Caribisch gebied.

Tijdens de workshop zullen de deelnemers onder andere leren hoe ze drumlijnen maken voor het merken van haaien, wat voor een apparatuur er nodig is om de haaien veilig te kunnen vangen en vrijlaten. Verder krijgen de deelnemers training over het gebruik van Baited Remote Underwater Videos. Dit systeem wordt inzet tijdens marien biologische onderzoeken en laat de biodiversiteit en het gedrag van het onderwaterleven zien.

Het CSC hoopt dat de deelnemers aan het einde van workshop terugkeren met genoeg praktische informatie en training over het behoud van de haaien en roggen om hun eigen onderzoeksprojecten op te zetten. De Caribbean Shark Coalition werd in 2020 de opgericht als reactie op de internationale oproepen om de gezamenlijke inspanningen voor het behoud van haaien en roggen in het Caribisch gebied te verbeteren. Het CSC stimuleert internationale samenwerking en gegevensuitwisseling om deze soorten haaien en roggen effectief te beschermen.

Beeld: Sami Kattan, Beneath the Waves

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram