zaterdag 24 september 2022 12:20
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
12 september 2022

Curaçao eindigde afgelopen week als negende tijdens de 51e wereldkampioenschappen zeilen in de sunfishklasse. Van maandag tot en met zaterdag deden 14 landen mee tijdens het zeilevenement in het Gardameer in Italië. 

Tijn van Gulik scoorde voor Curaçao de hoogste plaats. In race vier eindigde hij op de 4e plaats, maar door zeer zware weersomstandigheden sloot hij het WK af met twee negende plekken. Gulik komt uit een zeil gezin en werd in 2015 kampioen waarbij hij z’n vader en broer achter zich op het water liet in de strijd voor de titel.

Just van Aanholt vertegenwoordigde Aruba als beste en behaalde de tweede en derde plek in race negen en tien, maar minimaliseerde zijn kans op de overwinning op een matige tweede dag. Uiteindelijk eindigde hij op plek vijf. 

De beste kandidaat voor Bonaire, Kabes Saliano evenals Curaçao geen titelkandidaat, eindigde uiteindelijk op de de 37e plaats. Tijdens de race namen 94 zeilers het tegen elkaar op en ging de Peruaan Jean Paul Trazegnies er vandoor met de begeerde wereldtitel. Trazegnies werd in 2011 ook jeugdkampioen waarbij hij z’n titel behaalde op de wateren van Curaçao.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram