dinsdag 4 oktober 2022 12:19
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
10 september 2022

Het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) vraagt aandacht voor suïcidepreventie op World Suicide Prevention Day. 

In 2003 werd voor het eerst de dag van suïcidepreventie georganiseerd. Dit jaar is het thema ‘Creating hope through action’. De boodschap is dat er actief samengewerkt moet worden om zelfdoding zoveel mogelijk te voorkomen. 

Het ministerie roept burgers op om deel te nemen door zaterdagavond om 20.00 uur een kaar te branden en deze bij het raam te plaatsen. Op deze manier wordt er steun betuigd aan het voorkomen van zelfmoord. Ook worden dierbaren die overleden zijn herdacht. 

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram