dinsdag 4 oktober 2022 12:31
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
9 september 2022

Een meerderheid van de Statenleden heeft donderdag aangegeven dat een onafhankelijk onderzoek naar de situatie in het Curaçaohuis in Den Haag niet nodig is.

Meerdere Statenleden hebben vragen gesteld over de financiën en het personeel. Gilbert Doran (MFK) wil weten of het waar is dat werknemers 1.000 euro per jaar krijgen aan kledinggeld en of zij voor 10.000 euro aan ‘jobs’ buiten werktijd om hebben gekregen. Ana Maria Pauletta (PAR) wil weten hoe het gaat met het mediationtraject en het ontbreken van personeel op de afdelingen archivering, communicatie en personeelszaken. 

De Veiligheidsdienst Curaçao zou een onderzoek zijn gestart naar de situatie in het Curaçaohuis, de Statenleden willen dat ook SOAB hierbij wordt betrokken. Uiteindelijk werd besloten door de Staten dat er geen onderzoek komt. Een motie daartoe werd met zes stemmen voor en dertien tegen niet aangenomen.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram