dinsdag 30 mei 2023 12:23
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
9 september 2022

De 40e rotatie van de Compagnie in de West oefent van 12 tot en met 22 september samen met de Caribische Militairen (CARMIL) op Aruba.

De op Curaçao gestationeerde landmachtcompagnie wordt iedere vier maanden afgewisseld door een volgende eenheid en is een van de vier brigades van de Koninklijke Landmacht. De compagnie zal gaan werken op de marinekazerne Savaneta en voornamelijk te zien zijn aan de oostkant van het eiland. 

Het doel van de training is om de geografie en bevolking beter te leren kennen en daarnaast eigen tactieken en technieken te oefenen onder zwaardere weersomstandigheden. Op Aruba zijn de marinekazerne en uitgestrekte natuurgebieden goed om deze training uit te voeren. Aangezien de Caribische militairen gelijktijdig een trainingsprogramma uitvoeren, zullen de twee eenheden samenwerken om kennis uit te wisselen en de band te verbeteren.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram