dinsdag 4 oktober 2022 08:11
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
8 september 2022

Alle basisscholen van het Rooms-Katholieke Schoolbestuur (RKCS) sluiten donderdag en vrijdag om half 12. Na overleg met de Meteorologische Dienst Curaçao (Meteo) heeft het schoolbestuur besloten om maatregelen te nemen wegens de extreme hitte.

Volgens het schoolbestuur hebben veel leerlingen en leraren last van de warmte, vooral op plekken waar geen tot weinig ventilatie is. Door de hoge temperaturen zijn meerdere leerlingen en leraren woensdag flauwgevallen in de klas.

Naast het tropenrooster hoeven de leerlingen geen uniform aan naar school. Daarnaast moeten de gymlessen op een overdekte plek worden gegeven en wordt er op gelet dat de leerlingen genoeg water drinken. De lessen in het voortgezet onderwijs duren na de pauze dertig minuten in plaats van veertig minuten.

Het schoolbestuur heeft de ouders van leerlingen per brief op de hoogte gesteld van de maatregelen en het tropenrooster. Maandag zal er opnieuw worden geëvalueerd.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram