zaterdag 24 september 2022 12:59
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
8 september 2022

De drie studenten die in augustus zijn begonnen met de Caribbean Summer Court hebben de zomerstage succesvol afgerond. De stage is bedoeld voor Caribische universitaire rechtenstudenten met bovengemiddelde studieresultaten.

Rajeev Sanchez (University of Curaçao), Fleur Eichhorn (Universiteit van Amsterdam) en Eloise Torres (Universiteit Leiden) hebben drie weken lang meegelopen bij Kas di Korte op Curaçao. De studenten hebben een goed beeld gekregen van het rechterlijk werk en mochten als griffier de rechter bijstaan op zittingen. Ook hebben zij kennis gemaakt met de teams van Civiel recht, Strafrecht en Bestuursrecht.

Op de laatste dag van de zomerstage hebben Sanchez, Eichhorn en Torres deelgenomen aan een oefenrechtbank als rechter, officier en griffier. De studenten kregen bij een rechter thuis hun certificaten van deelname uitgereikt.

De Caribbean Summer Court wordt jaarlijks georganiseerd in de zomerperiode. Het doel van de stage is om studenten te motiveren om later ook deel uit te maken van de Caribische rechtspraak.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram