dinsdag 30 mei 2023 12:23
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
8 september 2022

De Arubaanse ‘Shoco’ uil heeft op Divi Beach een nest gegraven. Fundacion Parke Nacional Aruba (FPNA) kreeg onlangs een melding over het uilennest.

De Shoco is een van de nationale symbolen van Aruba en is ook een wettelijk beschermde diersoort. Na de melding kwam de organisatie in actie om de situatie te controleren. FPNA bevestigt dat het om een actief nest gaat, wat betekent dat er eieren of kuikens in het nest zitten.

Het gebied is afgezet en er zijn borden geplaatst. Strandgangers moeten de komende maanden op afstand blijven. FCPNA roept de bevolking op om contact op te nemen als ze een Shoco zien of een nest tegenkomen.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram