zaterdag 24 september 2022 11:57
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
8 september 2022

Naast dat het voor de vierde dag code geel is, is er donderdag en vrijdag minder wind dan normaal. Aqualectra verwacht komende dagen een grotere vraag naar elektriciteit, maar heeft die capaciteit niet. De windmolens zullen door minder wind, minder elektriciteit opwekken. 

Omdat uit berekeningen blijkt dat Aqualectra de gevraagde energiecapaciteit waarschijnlijk niet aan kan, vraagt het energiebedrijf de gemeenschap om elektriciteit verstandig en bewust te gebruiken. De boodschap van aqualectra luidt: “Beperk indien mogelijk vandaag en morgen onnodig elektriciteitsverbruik.”

Het energiebedrijf vraagt bedrijven gebruik te laten maken van hun generatoren om de energievraag iets af te laten nemen. Als de vraag naar elektriciteit groter is dan de capaciteit, zal aqualectra overgaan op het schakelprogramma. Dit betekent dat verschillende wijken tijdelijk zonder stroom zullen komen te zitten. 

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram