zaterdag 24 september 2022 11:28
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
7 september 2022

Een nieuw hydroponics project moet Curaçao meer betaalbare en biologische groenten en sla gaan geven. Dat zegt initiatiefneemster van ‘Bon Hydroponics’ Mariëlle Leo op Dolfijn FM. 

Bon Hydroponics is een initiatief dat tien procent van de huidige import van bladsla moet gaan opleveren op het eiland. Het plan is om in een kassencomplex van 5.000 m2 te starten met de biologische kweek van bladgroenten en kruiden op deepwater hydroponics. Dit zijn grote bakken water die door de overdekking van de kassen niet verdampen. 

Leo legt uit dat er gebruik wordt gemaakt van een groeisysteem dat zijn effectiviteit al eerder heeft bewezen in tropische gebieden waar water schaars is. Wanneer het project van start kan gaan is afhankelijk van hoe snel Bon Hydroponics genoeg investeerders heeft gevonden.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram