woensdag 8 februari 2023 10:44
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
7 september 2022

Stichting Consumenten Belang Curacao heeft te maken met een capaciteitsprobleem en ziet een stroomversnelling in het aantal klachten wat het binnenkrijgt. Maria van Os zegt als enige werknemer een klachtenstop niet te kunnen voorkomen.

Als onbetaalde en enige werknemer van Stichting Consumenten Belang Curaçao zegt Maria van Os dat mensen denk dat ze een grote organisatie is, maar in feite handelt ze alle klachten alleen af. Sinds de oprichting in februari 2021 zijn er 175 klachten binnengekomen waarvan er nog tien in behandeling zijn. 

“Sommige klachten worden snel opgelost, maar bij andere klachten duurt het langer. Dit zijn voornamelijk de klachten die betrekking hebben op de overheid of overheidsinstanties." aldus Van Os. De stichting heeft bewust gekozen voor geen subsidie omdat het op die manier onafhankelijk is van politieke of commerciële inmenging. Maar geen subsidie betekent ook geen budget voor werknemers, locatie en vaste lasten. “Dat maakt het werk een stuk moeilijker.”

Stichting Consumenten Belang Curaçao probeert een tijdelijke klachtenstop te voorkomen, maar heeft als tijdelijke maatregel sinds kort niet op vrijdag bereikbaar te zijn.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram