dinsdag 4 oktober 2022 12:15
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
6 september 2022

De Meteorologische Dienst Curaçao (Meteo) heeft dinsdag opnieuw code geel afgegeven voor extreme hitte. Meteoroloog Denrick Rombley verwacht dat de warmte de komende weken nog aan houdt.

Rombley stelt tegenover NU.cw dat het normaal is dat de temperaturen oplopen in de maand september. Dat komt door de positie van de zon. Daarnaast bevindt tropische storm Earl zich momenteel in het noorden van het Caribisch gebied. Ondanks dat de storm geen gevaar vormt voor Curaçao, heeft Earl wel invloed op de windstromen. Een hoge luchtvochtigheid zorgt daarbij voor een hogere gevoelstemperatuur.

De weerdienst voorspelt voor de komende week temperaturen rond de 35 graden. Rombley verwacht dat regenbuien mogelijk voor verkoeling zullen zorgen de komende maand. In oktober begint het regenseizoen en zal de temperatuur ook weer dalen, stelt de meteoroloog.

Eerder waarschuwde de Meteo al voor een actieve tweede helft van het orkaanseizoen. De National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) verwacht dit jaar zo’n veertien tot twintig stormen. Daarvan groeien er zes tot tien mogelijk uit tot een orkaan. Rombley benadrukt dat alle stormen verschillend zijn en niet allemaal hetzelfde effect op de weersomstandigheden zullen hebben.

Om de bevolking te waarschuwen voor de hitte heeft de Meteo opnieuw code geel afgegeven. Rombley raadt aan om activiteiten buiten huis te vermijden, veel water te drinken en te zorgen voor een koele plek. De waarschuwing geldt in ieder geval van 12.00 uur tot 16.50 uur.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram