zaterdag 24 september 2022 13:01
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
5 september 2022

Minister van Financiën Javier Silvania (MFK) is niet te spreken over het rapport van de Nederlandse Zorgautoriteit over het Curaçao Medical Center (CMC). De minister haalt op Facebook flink uit naar plaatsvervangend secretaris-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) Abigail Norville.

Het onderzoek naar de financiële positie en vooruitzichten van het CMC werd eind mei afgerond. Dit onderzoek leidde tot een adviesrapport van de Nederlandse Zorgautoriteit. Op verzoek van de ziekenhuisdirectie werden 130 regels, tabellen en grafieken onleesbaar gemaakt. Minister van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) Dorothy Pietersz-Janga (MFK) informeerde dinsdag de Staten over de weggelaten informatie en noemde het ‘manipulatie’.

Silvania beschuldigt de zorgautoriteit op Facebook van onprofessioneel handelen. Hij noemt het onbehoorlijk van de plaatsvervangend secretaris-generaal om een rapport op te sturen waarbij essentiële delen zijn weg gelakt. “Wij hebben een rapport gekregen waar we niks mee kunnen doen, en uw onderzoekers hebben een snoepreis gekregen en partij gekozen, namelijk voor het CMC. Shame on you", schrijft de minister.

Norville stelt dat er een uitnodiging open staat voor Pietersz-Janga, waar niet op is ingegaan. “Wat u ook vindt van het rapport, dat ontslaat u en uw collega’s niet van de verantwoordelijkheid om te zorgen voor oplossingen om de gezondheidszorg op Curaçao en het ziekenhuis in het bijzonder naar een hoger plan te tillen”, reageert de plaatsvervangend secretaris-generaal onder het relaas van Silvania. “Stop uw energie daarin, in plaats van te gooien met modder.”

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram