dinsdag 4 oktober 2022 12:08
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
5 september 2022

Fundashon Ambulans Deseo Korsou (FADK) bestaat één jaar. De stichting liet het afgelopen jaar meerdere wensen voor terminale en bedlegerige patiënten op Curaçao in vervulling gaan.

Vorig jaar werd de wens van voorzitter van FADK, Klaas Domburg, in vervulling gebracht; een soortgelijke stichting Ambulancewens zoals die in Nederland hier op Curacao. Domburg is in het verleden zelf vrijwilliger geweest bij de stichting in Nederland en wilde het concept naar het eiland brengen. 

FADK vervult eenmaal én gratis een laatste wens voor een terminaal en bedlegerige patiënten op Curaçao. Zo heeft een 68-jarige vrouw, die verbleef in een hospice, afscheid genomen van haar huis, familie en vrienden en daarna met dierbaren gegeten bij de foodcorner in Sambill. Een 87-jarige man heeft als laatste wens een rondrit gemaakt in zijn favoriete wijken op het eiland en werd daarna naar de ijssalon gebracht om met dierbare een ijsje te eten. 

De stichting kan de wensen gratis vervullen dankzij giften van sponsors en donateurs. Verschillende ondernemers op Curaçao werken mee aan de ondersteuning en de uitvoeringen van de wensen en het bestuur streeft ernaar om twee tot vier wensen per maand uit te laten voeren. Tot op heden maakt de fundashon gebruik van de ambulance dienst van stichting ‘Catharina’s Care Foundation’.

-- Advertentie --

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram