zaterdag 24 september 2022 11:39
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
29 augustus 2022

Medewerkers uit Sentro di Detenshon i Korekshon Korsou (SDKK) nemen samen met medewerkers van de gevangenissen op Aruba en Bonaire deel aan een gezamenlijk uitwisselingsprogramma. Het doel van het programma is om kennis en ervaring uit te wisselen tussen de verschillende inrichtingen.

Het programma vindt plaats bij de Justitiële Inrichting Caribisch Nederland (JICN) op Bonaire. Tijdens de uitwisseling komen verschillende onderwerpen aan bod op het gebied van re-integratie en de bejegening van gedetineerden.

Bewakers en penitentiair inrichtingswerkers uit Aruba en Curaçao worden gekoppeld aan een medewerker van de JICN. Door middel van het twin-systeem krijgen de medewerkers inzicht in de verschillende protocollen en de werkwijzen binnen de JICN. Het programma duurt drie weken per groep. De gevangenis op Sint Maarten wordt in een later stadium ook deel van de uitwisseling.

Het uitwisselingsprogramma zal naar verwachting tot en met december worden voortgezet, om zoveel mogelijk medewerkers de mogelijkheid te bieden om direct samen te werken met een collega uit een van de andere gevangenissen. De directeuren van alle inrichtingen zijn maandag en dinsdag op Bonaire voor de aftrap van het project.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram