zaterdag 24 september 2022 12:08
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
29 augustus 2022

Het Openbaar Ministerie (OM) bevestigt dat er een overeenstemming is bereikt met Gerrit Schotte over de afbetaling van 1,8 miljoen gulden. De voormalige premier meldde zaterdag al op zijn Facebookpagina dat er een akkoord was bereikt.

Schotte is veroordeeld voor witwassen en ambtelijke corruptie. Hij heeft tijdens zijn periode als minister-president tenminste 1,8 miljoen gulden aan steekpenningen ontvangen en dit via bankrekeningen in het buitenland weggesluisd. Schotte had tot half mei om de 1,8 miljoen gulden over te maken naar het OM, anders moest hij weer drie jaar de cel in. 

Door de betalingsregeling zal het OM, zolang de overeenkomst wordt nageleefd, niet overgaan tot het uitvoeren van de vervangende gevangenisstraf. Het OM doet verder geen mededelingen over de inhoud van de overeenkomst. 

One comment on “OM bevestigt betalingsregeling Gerrit Schotte”

  1. Altijd gedacht dat het OM transparant was. Waarom geen mededeling over het akkoord?
    De uitgedeelde straf was wel openbaar, het gevolg als er niet betaald werd was openbaar maar de getroffen regeling niet.
    Waarom dit verzwijgen? Wordt de bevolking weer ons voor dom gehouden?
    Of is er iets wat de bevolking niet mag weten. Handjeklap?
    Vertrouwen in de rechtstaat verdwijnt zachtjesaan

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram