woensdag 31 mei 2023 00:45
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
29 augustus 2022

Surinam Airways (SLM) blijft vliegen volgens de dienstregeling, ondanks de ophef die afgelopen week ontstond toen directeur Paul de Haan het land ontvluchtte. Dat meldt Luchtvaartnieuws.nl.

SLM vliegt vanuit Paramaribo naar vijf bestemmingen: Georgetown, Aruba, Curaçao, Miami en Amsterdam. Volgens een mededeling van de luchtvaartmaatschappij zelf is het ‘business as usual’. De Surinaamse regering, tevens de eigenaar van SLM, heeft garanties gegeven voor ondersteuning.

SLM heeft geen eigen vliegtuigen meer en maakt gebruik van wetlease-aanbieders. De luchtvaartmaatschappij verkeert al jaren in grote financiële problemen. Het lukte De Haan niet om orde op zaken te stellen. De regering verbood hem om het land regulier te verlaten. Afgelopen week vloog de directeur via Frans-Guyana toch naar Nederland.

Steven Gonesh zal De Haan tijdelijk vervangen. De piloot met de Surinaamse nationaliteit zit echter nog in quarantaine in Nederland vanwege corona.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram