zaterdag 24 september 2022 11:26
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
27 augustus 2022

Gerrit Schotte heeft een betalingsregeling met het Openbaar Ministerie (OM) getroffen. Dat meldt de voormalige premier in een Facebookbericht.

Schotte is veroordeeld voor witwassen en ambtelijke corruptie. Hij heeft tijdens zijn periode als minister-president tenminste 1,8 miljoen gulden aan steekpenningen ontvangen en dit via bankrekeningen in het buitenland weggesluisd. Schotte had tot half mei om de 1,8 miljoen gulden over te maken naar het OM, anders moest hij weer drie jaar de cel in. 

De oud-premier vroeg destijds om donaties van de bevolking door middel van een crowdfunding. De betaalrekening werd door de Orco Bank geblokkeerd waardoor de actie vroegtijdig stopgezet werd. 

Afgelopen week tekende Schotte en het OM een akkoord over de afbetaling. In de overeenkomst zouden voorwaarden zijn opgenomen, zoals de betaaltermijnen. Schotte gaat in zijn Facebookbericht verder niet inhoudelijk in op de regeling, omdat er een geheimhoudingsplicht in het akkoord zou staan.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram