dinsdag 4 oktober 2022 12:05
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
26 augustus 2022

De tweede groep van de Koninklijke Marechaussee die versterking gaat bieden bij het grenstoezicht op Curaçao, Aruba en Sint Maarten wordt in oktober verwacht. De eerste groep van dertig medewerkers is in juli begonnen.

Het protocol over de versterking van het grenstoezicht is vorig jaar ondertekend door de verantwoordelijke bewindslieden uit Nederland en de eilanden.“Grensoverschrijdende criminaliteit zoals smokkel van verdovende middelen, wapens en mensen hebben een ondermijnend effect op onze maatschappij”, aldus het Korps Politie Curaçao (KPC). “Daarnaast oefent de zorgelijke maatschappelijke situatie in Venezuela  ook grote druk uit op het het grenstoezicht van de eilanden.”

Het doel van het protocol Versterking Grenstoezicht is om maatregelen te treffen ter versterking van het grenstoezicht en het verbeteren van de onderlinge samenwerking tussen de diensten van de verschillende eilanden. Naast grenstoezicht zal de Marechaussee zich ook bezig houden met kennisoverdracht en extra bijstand aan verschillende diensten.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram