zaterdag 24 september 2022 11:27
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
26 augustus 2022

Het groeiend aantal drones is een groot gevaar voor de flamingo’s op het eiland. Dat meldt Curaçao Nature Conservation (CNC) aan Nu.cw. De organisatie maakt zich zorgen om het aantal flamingo’s dat gewond raakt of zelfs overlijdt aan de gevolgen van drones. 

Volgens CNC worden er op dagelijkse basis dronevideo’s opgenomen in de zogeheten no-fly zones. Dit zijn gebieden die de Curaçao Civil Aviation Authority heeft aangemerkt als verboden, omdat dronevliegen daar de luchtvaart of natuur in gevaar zou brengen. Hieronder vallen ook de zoutpannen in Jan Kok en Sint Michiel. De flamingo’s worden opgejaagd en soms zelfs verpletterd onder de drones.

Volgens CNC zijn veel drone eigenaren en toeristen op zoek naar spectaculaire video’s met flamingo’s om ‘viral te gaan’, maar gaat dit ten koste van de veiligheid van de vogels. 

De No-Fly Zones vastgesteld door Curaçao Civil Aviation Authority.
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram