zaterdag 1 oktober 2022 17:32
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
26 augustus 2022

Ajamu Baly is door de Rijksministerraad voorgedragen als nieuwe gouverneur van Sint Maarten. Hij volgt Eugene Holiday op, wiens tweede ambtstermijn op 10 oktober afloopt.

Baly is geboren op Sint Maarten en studeerde Nederlands Recht aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 2014 werkt hij als secretaris-directeur van de Raad van Advies van Sint Maarten. Ook is hij sinds begin dit jaar plaatsvervangend rechter-commissaris bij het Gemeenschappelijk Hof van Justitie.

De gouverneur wordt door de koning benoemd voor een periode van zes jaar. Hij kan maximaal twaal jaar aanblijven. Baly zal na het aftreden van Holiday op 10 oktober tijdens een vergadering van de Staten het ambt van Gouverneur aanvaarden.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram